lauantai 2. kesäkuuta 2018

TS4 LC Laamaniemi | Osa: 10

Heipä hei ja oikein hyvää kesän alkua. Viime kerrasta on taas kierähtänyt aivan liikaa aikaa kun olen kerennyt kirjoittamaan, mutta tänään. Heräsin aikaisin, enkä saanut enää unta joten päätin, että kirjoitan uuden osan yrittäessäni hyödyntää tunnit tehokkaasti :D
Viimeksihän Alisa kasvoi teiniksi, joten lähdetäänpä kurkkaamaan kuinka perheessä oikein pärjäillään

Teini-ikäinen Alisa haluaa yhä kipeämmin selvittää sen, onko hänen siskollaan todellakin sama isä. Oskari sedät käynnit olivat vähentyneet sen jälkeen kun Olivia oli tapellut miehen kanssa, joten Alisa päätti yrittää keskittyä omaan elämäänsä. Hänen ei tarvitsisi yrittää pelastaa vanhempiensa avioliittoa.


Myöskin Hannun haamu oli alkanut levottomaksi koska hänen poikansa ajautui kauemmas vaimostaan
Eräänä aamuna Alisa ja Aada sattuivat samaan aikaan aamupalalle ja totta kai tytön oli pakko avata suunsa. "Oletko huomannut, että Oskari-setä tuo aina sinulle jotain?", Alisa kysyi sisareltaan ja tuijotti tuota. "Olen", Aada vastasi reippaasti sisarelleen.

Alisa ei halunnut keskustella asiasta enempää siskonsa kanssa, mutta Aada aisti, että jotain oli vialla
Alisa päätti, että olisi parempi vain keskittyä Jereen. Joten niinpä kaksikon suhde alkoi viimein syvenemään. Eränä päivänä Alisa päätti, että olisi aika saada asioihin vauhtia. Kaksikko oli tytön kotona ja he auttoivat Oliviaa ulkotöissä kun Alisa päätti palkita Jeren ahkerasta työnteosta.

Olivia ei olisi voinut olla onnellisempi tyttärensä puolesta kun tuo viimein tuntui löytäneen jonkun
Ja kuinka monesti Aadolf olikaan luvannut, että hän olisi perheensä kanssa enemmän. Aina tuli jotain. Olivia oli oikeastaan jo luovuttanut sen, että Aadolf voisi joskus muuttua ja niimpä kun mies tuli kotiin uuden ylennyksen kanssa nainen hymyli, mutta itki sisäisesti.

Uuden ylennyksen myötä Olivia tiesi, ettei heistä enää koskaan tulisi niin onnellisia kuin alussa.
Perheen arki jatkuikin isän ylennyksen jälkeen niinkuin aina. Lapset kävivät koulussa. Aada oli koulun jälkeen kavereiden kanssa, Alisa urheili Jeren kanssa, Aadolf oli töissä ja Olivia istui yksin kotona. Nainen oli alkanut tajuamaan, että pian myös Aada kasvaisi ja sitä myöden hän. Usein Olivia itkikin yksin karmeaa elämäänsä.

Lopulta saapuivat myös Aadan syntymäpäivät
Aadasta kasvoi hyvin itsevarman oloinen nuori nainen, mutta hänen todellisen isänsä merkit näkyivät kenties entistä selvemmin.
Noppa päätti arpoa Aadan toiseksi piirteeksi Laiskurin. Lisäksi naisen elämän tavoitteeksi tuli Sarjahurmaaja. Tietääkö tämä kenties kärhämää siskosten välille?

Kun Aadakin oli teini-ikäinen oli aivan luonnollista, että Jere halusi tutustua myös enemmän tyttöystävänsä siskoon. Mutta Alisa oli mustasukkainen tästä. Lopulta tuo päätti kertoa epäilyksistään Jerelle. Poika ymmärsi Alisaa, mutta ehdotti, että ehkä he voisivat yhdessä yrittää selvittää totuutta.

Alisa oli hyvin kiitollinen Jerelle kun tuo lupasi auttaa häntä. Yhdessä he suunnittelivat miten olisi helpointa saada totuus selville
Ja ennenkuin Olivia keskesi kissaa sanoa, siitä kun hänen kuopuksensa oli kasvanut teiniksi, oli naisen synttäreiden aika. Olivia mietti vain niitä mahdollisuuksia jotka oli menettänyt ja sitä millainen elämä heillä oli. Silti nainen jaksoi esittää, että kaikki oli hyvin.

Olivia tunnettiinkin naapurustossa oikein iloisena mummona, vaikka hän vain esitti
Alisan ja Jeren suunnitelma oli, että he ystävystyisivät Aadan kanssa saadakseen tietoa. Jossain vaiheessa, Alisa kumminkin huomasi, että Jere saattoi usein olla yksinkin Aadan seurassa. Poika jätti väliin yhteisiä treenejä ja löytyi heiltä kotoa Aadan kanssa. Epätoinen Alisa keksi vain yhden keinon pelastaa suhteensa.

Hän päätti yrittää antaa lupaussormuksen Jerelle, mutta Jere torjui sen. Ja pahinta Alisalle oli, että Aada oli näkemässä kaiken
Jere yritti selittää Alisalle, ettei se johtunut tytöstä vaan siitä, ettei poika uskonut moisiin sormuksiin. Hän halusi riittää Alisalle ilman lupauksia ja sitoumuksia. Alisa ei uskonut tätä.

Aada oli kuulemassa kun nuori pari kävi läpi valtavan riidan asiasta
Muutamaa päivää myöhemmin Aada päätti kutsua Jeren kanssaan puistoon. Poika tulikin sinne ja varmistuttuaan, ettei Alisa ollut paikalla tuo rentoutui. Kaksikko katseli lintuja ja jutteli uusimmista elokuvista kunnes lopulta Aada päätti tehdä sen miksi tuli. Hän kertoi Jerelle oikeasta isästään. Sen hän oli lukenut äitinsä päiväkirjasta. Poika ei oikein ymmärtänyt miten tämä liittyi häneen ja Alisaan. Aada kumminkin jaksoi selittää sen, että vaikka Alisa näytti vahvalta tuo ei ollut. Alisa pelkäsi menettävänsä isänsä, tuo oli aina ollut isänsä tyttö.

Jere oli uskomattoman helpottunut, kun sai jutella Aadan kanssa ja tiesi mitä tekisi Alisan kanssa
Samana iltana Alisa ja Aada sattuivat katsomaan televisiota yhdessä. Alisa mökötti sisarelleen, ksoka oli nähnyt tuon Jeren kanssa. Lopulta Aada päätti murtaa jään. "Oskari on isäni... Kerroin siitä Jerelle", Aada sanoi ja tuon sisko katsoi toiseen yllättyneenä. "Mistä tiedät?", Alisa kysyi epäilevänä.

"Luin salaa äidin päiväkirjaa. Hän ei ole onnellinen isän kanssa. Mutta rakastaa meitä molempia. Alisa, sinusta tulee perijä. Jos kerrot isälle nyt minusta. Perhe hajoaa. Kerroin Jerelle, jotta hän ymmärtäisit miksi olet niin... kiinni hänessä", Aada kertoi hymyillen. "Mutta miksi?", Alisa kysyi kummissaan.

"Koska olet rakas siskoni", Aada vastasi hymyillen.

Siitä päivästä lähtien Alisa oppi, että Aada ajatteli aina hänen parastaan vaikka heillä ei ollut samaa isää
Loppu koulu vuosi meni suhinalla. Alisa keskyttyi opintoihin ja sopi välit Jeren kanssa. Olivia kertoi lopulta myös Alisalle itselleen, että Aadolf ja hän valitsivat Alisan jatkaamaan. Syyksi oli yksinkertaisesti valittu se, että Alisalla oli poikaystävä kun taas Aada toi melkein viikottain uuden ehdokkaan kotiin. Lisäksi Aada itse oli ilmaissut ettei halunnut jäädä kotiin.

Alisa Laamaniemi sukupolven 3 perijä
Alisa on siis Aadolfin ja Olivian ainoa yhteinen lapsi, joten hän on luonnollisesti perijä. Naisen naisen tavoite on Kehonrakentaja, josta hän sai lisäpiirteen Nopea aineenvaihdunta. Alisan muut piirteet ovat: Perfektionisti, Ulospäinsuuntautunut ja Hassuttelija.

Koska Alisa kävi paljon salilla ja rahaa oli kertynyt. Pääti perhe jälleen hieman remontoida Villa Laamaniemeä.

Taloon rakennettiin ulkorakennus johon tehtiin kotisali Alisalle.
Alisa oli eräänä päivänä salilla, kun hän törmäsi siellä Oskariin. Mies alkoi juttelemaan nuorelle naiselle ja onnitteli tuota talon perimisestä. Alisa päätti viimein antaa anteeksi sedälleen ja ehdotti tuolle, että he voisivat alkaa urheilemaan yhdessä. Mies sanoi, että jos Alisa todella sitä haluaisi hän voisi valmentaa nuorta naista.

Asia meni lopulta toisin päin. Hyvässä kunnossa oleva Alisa valmensi Oskari-setää
Myös Jerestä oli tullut aikuinen ja pariskunta seurusteli edelleen. He tekivät yhdessä asioita mutta Alisa halusi tavallaan enemmän. Hän halusi heidän ottavan seuraavan askeleen suhteessaan.

Eräiden harjotusten jälkeen Alisa ehdotti, että Jere muuttaisi heille. 
Jere pyysi saada miettiä asiaa pari päivää. Alisa mietti asiaa, mutta sanoi, että tottakai. Mies hymyili iloisesti ja halasi tyttöystäväänsä. "Tuon minä halusinkin kuulla. Joten, tottakai minä muutan", Jere ilmoitti ja Alisan vihreät silmät välkehtivät onnesta. Jere oli vain testannut häntä luottiaisiko hän mieheen.

Jere Pikkarainen
Jere on siis Alisan poikaystävä ja tuleva puoliso. Hänen elämäntavoitteensa on Musikaalinen nero, josta hän sai lisäpiirteen Pohdiskelija. Jeren muut piirteet ovat Lapsikammoinen, Hyvä ja Sottapytty. Kuulostaa oikein unelmavävyltä tähän perheeseen ;D

Jeren muuttamista juhlittiin perhe illallisella. Tosin vanhukseksi kasvanut Aadolf oli sitä mieltä, ettei Jere ollut tarpeeksi hyvä puoliso Alisalle.
Kun kaamea illallinen oli ohitse, Jare nappasi Alisan sivumpaan. "Millä isäsi saisi uskomaan, että olen tosissani kanssasi?", Jere kysyi naiselta. Alisa mietti vähän aikaa ja huokasi syvään. "Isä on vanhanaikainen simi ja toivoo, että olisimme olleet kihloissa ennen tätä", nainen selitti poikaystävälleen. "Sitten se korjataan. Tämän piti tapahtua kyllä romanttisemmin", Jere ilmoitti ja polvistui Alisan eteen.

Alisan suureksi yllätykseksi, Jere kosi häntä...
Mutta mitä Alisa mahtaa vastata Jerelle? Saisivatko kihlat todella Aadolfin uskomaan, että pari on tosissaan? Ja selviääkö Aadolfille koskaan Aadan isä? Kaikki tämä selviää tulevissa osissa. Toivotaan, että saan seuraavan osan nopeammin ulos. Ja muistakaa käydä katsastamassa myös Youtube kanavani täältä, jossa kuulette minusta useammin.

Nyt oikein hyvää kesän jatkoa toivottaa Cherrysama ja Laamikset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti