sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Ths Sims 4: Katsaus nro 2 ja lisää kuvia

Hei taas! Nyt olen siis useamman päivän päässyt pelaamaan peliä. Tosin päivitykset yms tulevat vähän myöhässä kun en millään kerkiä julkaisemaan kuvia ja postauksia samaa tahtia mitä pelaan. Mutta täytyy sanoa kaikista puutteista huolimatta, itse olen positiivisesti yllättänyt tästä pelistä. Onneksi en antanut muiden mielipiteiden ja kauhujuttujen lukemisen tehdä sitä, että peruisin tilaukseni. Onhan tämä toki erilainen, mutta hei jos omistaa "vanhat" simsit aina voi palata niiden pariin. Kukaan ei pakota juuri sinua pitämään pelistä, jokaisella meillä on mielipiteemme ja tapamme pelata, eikä kenenkään tapa ole väärä. Itse tykkään ja tulen pelailemaan tätä kyllä jatkossakin. Mutta eiköhän aleta menemään kuviin päin taas :)

Eli viimeksi jäimme siihen, että Jia pyysi J luokseen yöksi. Voin kertoa, että pariskunta oli ihan kiltisti koko yön. Jiahan on enemmänkin omistautunut vielä urallensa näin nuorena aikuisena. Hänen mielestään aika perheen perustamiselle on vasta sitten kun talous ja suhde on varmalla pohjalla. Silloin tällöin näillä lemmenkäpysillä on pieniä riitoja, mutta toistaiseksi heidän seurustelunsa menee kivasti.

Onneksi kirjat saa vielä nimetä itse. Saat myös kirjoittaa kuvauksen. Ainoa miinus on se, että jos menet julkaisemaan kirjan, se katoaa sinulta etkä voi enää edes ostaa sitä mistään. Saat kyllä provikat (huom joka päivä) mutta kirja "katoaa" mikä on hölmöä
Näitä työhön liittyviä sattumakortteja tulee yllättävän usein, mistä tykkään oikeasti. Tosin eivät vaikutakaan ehkä niin paljon ylenemiseen kuin aikaisimmissa peleissä
Vastaamisen jälkeen tuonne sivuun tulee taas tiedot siitä miten vastauksesi vaikutti
Kirjoja on muuten nopeampi kirjoittaa kuin esim kolmosessa (sama taulujen maalamisen kohdalla) Kun kirjoitustaito kasvaa voit kirjoittaa mm poissaololappuja ja rakkauskirjeitä :D
Yleneminen työssä ei ole helppoa mutta ei vaikeakaan. Ja minusta on kiva, että välillä tuo yleneminen aukaisee noita "lukittuja" esineitä :) P.S tuo Milton-kirjoituskone näkyy ylemmässä kuvassa

Ylennyksen kunniaksi päätin viedä seurustelevan parin treffeille. Kokeilin tuota naapurustojen välillä pomppimista ja toimi kuin rasvattu tasmanian tuholainen. Eli todella kivuttomasti. Muutkin latausajat ovat olleet toistaiseksi hyvin lyhyitä, eikä latausruutuja edes tajua. Muutenkin mukavampi kun saavut tontilla siinä alussa ei ole ns tökkimistä toisin kuin itselläni esim kolmosen kanssa.

Jia ja J. Nää on niin nätti pari :)
Treffeillä ollessa muuten ilmeisesti aina tulee tommoinen suoritus palkki. Teet tehtäviä ja saat mitallin treffeistä. Ja mitä suorituksesta saa aina palkinnon. Joka on kyllä valitettavasti sama aina :/
Treffeiltä palattiin Jian luokse ja yöksi jäämisen sijaan, nainen pyysikin J asumaan kanssa. Mies taisi tuoda 0 simoleonia mukanaan. Tässä Jia esittelee poikaystäväänsä kavereilleen.
Ennen kuin J muutti Jian luokse hään oli tavannut Jia luona ollessaan Jian parhaan ystävän Ainon (mustahiuksinen nainen keltaisessa paidassa) ja onnistui suututtamaan naisen pahasti. Voitte uskoa, että tilanteet oli hauskoja kun J asettautui taloksi ja Aino tuli käymään. Korjasin kumminkin nopeasti noiden kahden välit Jian mieliksi.

Eka yhteinen yö avopuolisoina ja sai koskee jo vyöränkin alle :D
Tässä tälläinen naama kuva J Huntington III:sta. Samalla näätte herran piirteet. Urheilullinen, äijä ja sitoutumiskammoinen. Elmäntavoite on Kehonrakentaja.
Jia ja Epätoivoiset Simsnaiset...
Jia jaksaa kirjoittaa näitä lähes päivittäin. J jää toisinaan aika vähälle huomiolle.
Koska J on sitoutumiskammoinen Jian on pakko tuoda ns leipä pöytää mutta se ei tunnu naista haitaavan. J on aina muutaman päivän töissä eroaa, on kotona pari päivää töihin taas ja eroaa. Toistaiseksi se on onneksi päättänyt pysyä Jian kanssa ja jopa yhtenä sen päähänpistona (lue ns mini haaveet) on mennä Jian kanssa naimisiin.

Taitojen nostaminenkaan ei ole muuten mitenkään hirveän vaikeaa, riippuu tietysti siitä miten paljon niihin jaksaa panostaa.
Jia se jaksaa pakertaa. Mutta hei hänhän tosiaan haluaakin olla kuuluisa kirjailija
Kireät simit voivat tiuskia toisille, mutta musta on jo aika törkeetä jos riidellessä aletaan puhumaan myös sänkyasioista :D Tietty toisen karkoittamisessa tämä varmasti toimii :D
J on muuten viihtynyt viime aikoina paljon Mira Mäkisen, heidän yhteisen ystävänsä kanssa. Johtuen siitä, että Mira on äijä luonteeltaan myös. Kaverukset käyvät usein yhdessä mm salilla.
Tämä nainen on niin kiinni töissään, että ei taida tajuta, että jos miehen mielii pitää sille olisi hyvä välillä suoda muutakin huomiota kuin purkaa kiukkuisuuttaan
Niinhän siinä kävi, että Miran seura oli hauskaa vaihtelua kotona yksin olevalle J:lle
Mitä Jia ei tiedä ei satuta... Onneksi nää sentään painu toiselle paikka kunnalle asti kuhertelemaan.
Ja kuumaksihan se meni... Mira asuu vanhempiensa ja veljensä kanssa viel melkein näiden naapurissa
Pakkohan mun oli kokeilla saisinko pientä kolmiodraamaa aikaiseksi. Joten päätin järjestää J:lle tosiaan suhteen ulkopuolisen suhteen ainakin hetkeksi. Tosin ihan näin pitkälle asioiden ei pitänyt mennä, mutta seuraavissa osissa tulette sitten kuulemaan :)

Eräänä päivänä Jian ollessa töissä kävi J siis uittamassa uistintaan vieraassa lammessa... Ja vieläpä ihan huvikseen kokeilin koita vauvaa juttua, koska luulin, että Mira ei voisi saada lasta kun ei kuulu mun aktiiviseen talouteen.
Nyt kaikille tiedoksi. Eli siis ilmeisesti jos simillä voi pelata eli näkyy ns kartalla jossain taloudessa... Ja meet tuikkimaan sitä lastenteko tarkoituksessa. Se VOI tulla raskaaksi :D

Podin hirveän huonoa omaatuntoa siitä, että J meni polkasemaan Jian ystävätärtä, joten päätin sitten järjestää miehen pieneen nalkkiin. J ei onneksi edes saatunut siitä mitään surusllista tunnetta tai mitään. Mikä on vähän outoa kun miettii piirteitä.

Parinkunta nimittäin lähti Jian töiden jälkeen puistoon kävelylle ja siellä J meni ja kosi Jiaa.
"J miksi juuri nyt mitä sinä olet tehnut?" " EN MITÄÄN KULTASENI"
Loppujen lopuksi molemmat oli ihan iloisia suhteen vahvistumisesta
Simit voivat nyt "karata" naimsiin, joka on sama kun pidä pinet häät sims 3:ssa eli menevät naimisiin tasan siinä ja heti. Suunnittele hääjuhla on sitten ihan ns oikeat häät 
Jotenkin vähän säälittää, ettei Jia tiedä, että J nai sen vaan hiukan huonosta omasta tunnosta
"Nähdään ensi keralla!"

Sellaista tällä kertaa. En tiedä tarkaan kuinka monta postausta teen Jian perheen kanssa. Voi olla, että teen useamman tai voi olla, että kuhan Jia päätyy kasvamaan koiran putkea loppuu ns Fujii perheen seuraaminen ja näitte vaan sitten sekalaisissa kuva postauksissa tai sitten ehkä aina välillä kerron kuulumisia. En ole vielä päättänyt tarkkaan.

Mutta lukemisiin, Cherrysama4 kommenttia:

 1. Samaa mieltä kyllä tosta mitä sanoit. Itekii halusin ehottomasti kokeilla tätä ja kyllähän tätä pelaa siinä missä vaikka TS2:stakin. Oon tätä pelannu nyt ~3 päivää ja nyt jo alkaa vähän kyllästyttää ku tuntuu et on nähny "kaiken" ja näkemättä on vaan eri kerättävät. Ja tietty urat, miun miun simspelaaminen ei koskaan oo ollukaan mitenkään urakeskeistä vaikka tykkään niitäkii testata läpi yks kerrallaan.
  Kolmonen on edelleen itelle se parempi peli, mut suurin ärsytys on se et TS4 (ja TS2) toimii ilman suurempia bugeja, lagailuja ja kaatumisia, mutta TS3 ei. Juuri se jonka sisältö on itelle se mielenkiintosin, ei sitten suostu toimimaan kunnolla. Ajatuksissa TS4 on kevyt ku höyhen ja TS3 painava ku kallio, se on sen verran raskas peli...
  Mutta, siirryn nyt siun postauksen pariin! :D

  Kirjojen nimeeminen on kivaa mut kuvauksen keksiminen on ehkä jo liikaa :D Ja kirjan katoaminen :x Pelissä ei vissiin voi olla objekteja ellei ne ole jo olemassa pelin pohjassa...

  Parempi treffipalkinto = Aina se sama palkinto :DDD Tai ainakii miun simille tuli kahesta kultamitalista sama palkinto.

  Hah, sinäkii päätit pistää vähän draamaa peliin :D Itekii kyllästyin siveellisyyteen ja Almond flirttaili Niinan siskolle tän nenän alla :DDD Hieman Niina veti kyllä herneet nenään.

  Mut hauska postaus! Itteä kyllä häiritsee näissä simeissä edelleen se et vaikka kuinka sanottiin et ne on paljon fiksumpia ja tunteellisia ni tyhmiä ne on siinä missä TS3-simitkin. Ehkä odotin sit liian suuria reaktioita tekoälyltä, en tiedä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Aada Kommentista. Jooh todellakin TS 4 toimii ihmeen sulavasti, harmi sinäänsä, koska tykkäisin kyöllä itsekin ehkä pelata TS 3 enemmän jos toimisi tosiaankin yhtä sulavasto kuin tämä nelonen.

   Ja jep toi kirjojen katoaminen on ihan norsun hanurista oikeasti. Olisi kiva, että ne julkaistutkin kirjat säilyisi simillä mutta ei. Sen takia saa aina tarkkaan harkita haluanko nyt julkaista tämän kirjan vai en. Varsinkin jos onnistut esim kirjoittaa kirjan joka saa simin vaikka flirttailevalle tuulelle.

   Ja kiitosta tosta treffipalkinto tiedosta pitääkin korjata se tonne tekstiin sitten.

   Ja ainahan pelissä pitää hiukan olla draamaa. Mutta edelleen harmittaa syvästi sukupuiden puuttuminen. Kun vaikka noita lehtolapsia syntyisikin niin sitten jos et erikseen käy moikkaamassa niitä, niin ne ei näy simin missään muistaakseni.

   Ja totta. Simit eivät ole tainneet saada ns älliä yhtään sen enempää kuin kolmosessakaan.

   Poista
 2. Tää oli taas hyvä postaus. On kiva lukea mitä muut saavat irti tästä uudesta pelistä mitä kaikkea ei itse ole vielä ehtinyt kokeilemaan.

  VastaaPoista
 3. Finaali kierros Miss Simssissä alkaa! Tervetuloa äänestämään suosikkisi voittoon! :)

  VastaaPoista