sunnuntai 14. syyskuuta 2014

TS4 LC Laamaniemi Osa: 1

Heippa hei! Elikkäs viimeinkin tai pikemminkin nyt jo Pinstar on luonnut säännöt suositulle Legacy Challenge:lle säännöt neloseen. Englannin kieliset säännöt löydän täältä. Ja onhan minunkin pakko alkaa kokeilemaan kyseistä haastessa myös nelosen kanssa :) Sääntöihin on tullut pieniä muutoksia mutta niistä yritän muistaa kertoa samalla kuin haaste etenee. Pisteitähän en laskeskele enkä seuraa sääntöjäkään 100% orjallisesti, mutta pääpiirteittään yritän pitää tämän saven haasteen kaltaisena.

Eli ihan ensimmäiseksi ennenkuin peliä lähtee edes aloittamaan pitää valita itselleen uudet ns perimyslait. Vaihto ehdot löytyvät siis samasta paikasta kuin säännöt muutenkin mutta pääset myös niihin klikkaamalla tästä. Voit näitä yhdistelemällä siis välitä itsellesi juuri niin helpon tai vaikean haasteen kuin haluat. Parasta on myös se, että jos haluat pelata esim naisnais tai miesmies pareilla niin vaihtoehtona on, että adoptoitukin lapsi voi jatkaa sukua :) Itse valitsin itselleni seuraavat perimislait.

- Sukupuoli: Tiukka tasa-arvo; Perijä voi olla kumpaa sukupuolta vain, mutta sen täytyy olla vastakkaista sukupuolta kuin edellinen sukupolvi
- Sukulinja: Tiukka Perinteinen; Vain verisukulainen voi olla perijä
- Perijä: Esikoinen; Vanhin (esikoinen) perii aina (muista Tiukka tasa-arvo laki)
Näillä säännöillä itsestäni peli kuulosti itselleni pelattavalta. Lisäksi tällä hetkellä Pinstar miettii muutosta puolisoasiaan. Tällä videolla pinstar kertoo muutoksesta. Mutta yritän selittää sen tähän mahdollisimman yksinkertaisesti miten ns muutos menee. Elikkä edelleenkään ns pelattavat simit eivät voi muuttaa LC talouteen. Tämä tarkkoittaa siis simejä mitkä asuvat jo pelattavassa maailmassa. Sen sijaan simit jotka eivät ole sijoitettuna maailmaan, voivat muuttaa sisään. Mutta pitää muistaa tämä. Perheeseen voi muuttaa sisään VAIN 9 simiä koko haasteen aikana, koska haastehan periaatteessa loppuun kun 10 sukupolvi syntyy, tästä voi sitten joko jatkaa samoilla säännöillä toiset 10 sukupolvea tai tehdä mitä tahtoo.. MUTTA jos sisään muuttanut simi tuo 0 simoleonia häntä EI LASKETA tuohon yhdeksään sisäänmuuttoon. Ja muistutukseksi raja simoleoneille joita simi voi mukanaan tuoda talouteen on 20 000§. Jos simi tuo yhtään enemmän rahaa mukanaan hän EI ole kykenevä muuttamaan LC talouteen. Tuossa linkkaamassani videossa on myös vinkkiä miten ei maailmassa olevia talouksia voi hiukan fiksailla.

Mutta olisikin varmaan aika alkaa esittelemään omaa LC perhettäni. Tästä alkaa LC Laamaniemi.

Perheeni kanta-äiti Larissa Laamaniemi. Alunperin naisen nimi oli Solja mutta se muuttui viime hetkillä
Kanta-äitini on siis tosiaan kaunis nuori nainen nimeltään Larissa Laamaniemi. Larissan tavoite on koko maailman ystävä, josta hän sai piirteen seurallinen. Muut piirteet ovat Snobi, Romantiikko ja Ulospäinsuuntautunut.

Larissan taustatarina on hyvinkin tyypillinen. Nuori nainen lentää paratiisisaarelle bailaamaan rankkojen opiskelujen jälkeen ennenkuin aloittaa työelämänsä. Saarella nuori nainen tapaa itseään vanhemman lomaromanssin ja yhdeksän kuukauden jälkeen syntyi Larissa. Larissa oli pitkään Larissa virtainen, kunnes hän sai 20 vuotispäivänään kirjeen, että hänen isänsä on kuollut. Larissan isä, Victor Laamaniemi, oli Laamaniemen ainoa perillinen kaikissa sukuhaaroissa, joten Laamaniemien korkea arvoinen sukunimi siirtyi "oikeutetusti" ainoalle veriperilliselle, Larissalle. Samalla nainen sai säännöt miten sukuapitäisi jatkaa ja oikeuden asua Villa Laamaniemessä. Ainut vaan, että kukaan ei muistanut kertoa Larissalle ennenkuin nainen muutti paikalle. Että Victor Laamaniemi, oli ollut suvun mustalammas ja tuhlannut koko omaisuuden melkein kokonaan uhkapeleihin, naisiin ja railakkaaseen juhlimiseen. Saadaanko Laamaniemen suku vielä loistamaan ja tai tuleeko Villa Laamaniemestä koskaan hienoa kartanoa kuten alunperin on suunniteltu?

Kyllä näitä maisemia kelpaa katsella. Villa Laamaniemi sijaitsee Willow Creek:n isoimmalla tontilla ja sieltä on kauniit näköalat
Larissa astelee piha tietä pitkin ja odottaa näkevänsä hulppean Villa Laamaniemen
Pikemminkin ulkovarasto Laamaniemi... Käytännössä Larissalla on vain iso tontti
Neitosemme näyttää syystäkin närkästyneeltä. Mutta ehkä asia ei ole niin paha sisältä
Isän aiheuttama raha kato alkaa viimein selvitä myös Larissalle
Larissan talossa on tosiaan vain Jääkaappi, sänky ja pönttö. Tästä kaikesta neitosemme pitää lähteä ponnistelemaan ylös päin.

Närkästynyt neitimme soittaa äidillensä valiattaen hetken kurjaa kohtaloaan
Juteltuaan äitinsä kanssa Larissa ymmärtää, että ainoa pelastus saattaa todellakin olla tulevapuoliso. Joten hän päättää lähteä katsastamaan tarjontaa.
Olohuoneen tarjonta ei ole kovin kummoinen, joten Larissa päättä etsiä alkuun vain ystäviä. Bob ja Dennis ovat aluksi vaivaantuneita.
Taustalla näkyvästä Dennisistä itseasiassa tuli myöhemmin Larissan ystävä. Mutta pienen mutkan kautta joka muistaakseni selviää hiukan myöhemmin. Mainittakoon myös, että Dennis on Larissan naapuri.

Larissa päätti antaa Bobin pitää tauon ja yritti tienata samalla rahaa ja uusia tuttuja
Meiltähän tämä käy. Olen huomannut, että tällä tontilla on aika usein paljon vanhuksia
Larissa keskusteli Bobin ja kumppaneiden kanssa mikä työ hänelle sopisi parhaiten.
Kun baariin alkoi tulla kemeita nuoria miehiä. Larissa päätti siirtyä tiskin takaa tekemään tuttavuutta näiden kanssa.
Kun Larissa oli lähdössä ainakin Joni näytti hyvinkin innostuneelta naisen kiinnostuksesta
Kotona Larissa hankki heti töitä kuten Bob oli ehdottanut. Komedia uralle siis. Larissahan rakastaa salamavaloja
Myöhemmin illalla tontille tuli kyläilemään yksi auringon pilkussa tapaamistani miehistä Hannu Nykänen. Koska Larissan tavoiteeseen liittyy paljon ystävyys toimintoja päätin, että herrasta voisi tulla yksi jäsen Larissan suureen ystävä rinkiin.

Kaksikolla meni mahtavasti ja Hannu jopa varoitti, että Joni josta Larissa oli kiinnostunut muussakin mielessä, ei olisi naiselle se paras vaihtoehto
Ennen lähtööän mies vielä halaili lämpimästi naista. Larissa alkoi tajuamaan, että tämä ystävyys tulisi kestämään
Alkuun Larissan ainut vaihtoehto oli matkustaa kuntosalille suihkuun. Pitäisihän töissä olla raikkaan tuoksuinen.
Työnteko ei taida olla Larissaa varten. Ainakin hän näyttää todella nyrpeältä työpäivän jälkeen. Voi johtua myös ankeista asumisoloista.
Päätimme kutsua Jonin kylään, sillä hän vaikutti ulkoisesti todella mahtavalta yksilöltä Larissan puolisoksi. Mutta kuten sanotaan moni kakku päältä kaunis. Niinpä oli tämäkin.

Vaikka Larissa kuinka yritti olla kiltti ja kohtelias Joni vaan ärhenteli ja kiukkusi. Aika nopeasti naisen vaaleanpunaiset unelmat loppuivat tämän herran osalta.
Lopulta minun tarkoitan Larissan hermot olivat loppu ja mies lähetettiin siististi kotiin ja nimi pyyhittiin sulhaslistalta.
Halusin oikeasti pitää pientä "tasoa yllä" joten en heti ekoina päivänä viel muuttanut ketään sisään koska se tuntuisi jotenkin väärältä. Niinpä päätin, että Larissa saisi ensin hankkia muutamia ystäviä ennenkuin alettaisiin tarkemmin miettiä, kuka se sisään muuttaja olisi.

Hannusta ja Larissasta tuli nopeasti hyviä ystäviä. Heillä oli jopa yhteisiä ystäviä, joista Joni oli yksi. Joni on itseasiassa Hannun paras ystävä...
Eräänä iltana Larissa sitten kiittelikin miestä siitä miten tämä jaksoi tukea naista
Ennen lähtöään Hannu päätti sitten siirtyä friendzonelta pois lentosuukon merkein
Nukkumaan alkaessaan Larissa mietti, että ehkä hänen elämänsä ei ollutkaan niin paha. Hänellä oli ystäviä, paikka josta varmasti tulisi koti ja pian myös mahdollisesti poikaystävä...

Sellaisia olivat siis rakkaan Larissani ensimmäiset päivät. Toivottavasti muistakin tulisi olemaan kiva seurata Laamaniemien elämää vaikkei tämä, ehkä ihan niin tarinatyyliin olekkaan kirjoitettu. Itse päätin, että minulle helpompi kaiken muun ohella on ehkä helpompi päivittää sukua tälle blogi/kuvapostauksissa. Tietty onhän tuolla pientä maustetta mukana mutta toivotaan, että edes joku haluaa tietää mitä tälle suvulle käy :)

Näkemisiin Cherrysama

5 kommenttia:

 1. Tosi kiva kun aloit toteuttamaan nelosella Lc haastetta. Olenkin odotellut, että kuka tähän ryhtyy. Jään varmasti seuraamaan miten suku etenee. :) Larissa on muuten tosi kaunis.

  VastaaPoista
 2. Kiva, tuleeko pian taas uusi osa? :) Mukava mähdä myös muiden luomuksia The Sims 4:lla.

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että muutkin täällä Suomessa ovat jo alkaneet kirjottaa The Sims 4 -peliin pohjautuvia tarinoita. Olet kirjoittanut upeasti, ja ainakin tämä ensimmäinen osa oli nautinnollista luettavaa! Lueskelen mielelläni myöhemminkin. :)

  VastaaPoista
 4. http://lcmango.blogspot.fi/ Tuossa on minun lc (sims 4:sella tehty) tällä hetkellä vasta 3 osaa, koska en jaksa kirjoittaa heti 1000 osaa kun ei ole ketää lukemassa ):

  VastaaPoista
 5. http://lcmango.blogspot.fi/ Tuossa on minun lc (sims 4:sella tehty) tällä hetkellä vasta 3 osaa, koska en jaksa kirjoittaa heti 1000 osaa kun ei ole ketää lukemassa ):

  VastaaPoista