lauantai 4. huhtikuuta 2015

Goottila-Terhakainen: Sisar hento vihreä

Heipä hei kaikille! Kuten edellisestä postauksesta kävi osittain ilmi, lääkäri urani kokeilija on tosiaan Niina Terhakainen. Lisäksi perhe/suku Goottila-Terhakainen, tulee näkymään blogissa kuva postausten ja muiden muodossa sillä olen ihastunut sukuun. Koska heillä en pelaa mitään ns haastetta niin heistä tulee ilmeisesti aina silloin tällöin kuva postauksia ja kuulumisia. Mutta kuten nimestä voi päätellä tämä postais koskee enemmänkin siis Niinan uutta uraa eli duunipäivän mukana tullutta aktiivista uraa Lääkäri :)
Tosiaan testi perheeni, on Goottila-Terhakainen, johon kuuluu nuori aikuinen Cassandra (Cassu) Goottila ja hänen tyttöystävänsä nuori aikuinen Niina Terhakainen. Lääkärin uran testauksen toteutin todellakin niin, että kokeilin samalla miten pelaaminen onnistuu yhdistää ns "normaaliin" perhe elämään.

Otan tähän alkuun ihan nopean historian/esittelyn perheelle. Tosiaan Cassu on töissä toisella aktiivisella uralla eli poliisina. Niina taas aloitti elämänsä lääkärin urana. Cassu ja Niina päätyivät yhteen oikeastaan sen takia, että Cassu sai tietää, että hänen Thomas onkin Toni Lorulan (Cassun nuoruuden rakkauden) lapsi. Niina ja Cassu ystävystyivät syvemmin ja lapsikammoinen Cassandra näki paremman tulevaisuuden seurustellessaan naisen kuin miehen kanssa. Tällä hetkellä pari asuu kaksistaan Oasis Springsissä.

Päätähtemme Niina Terhakainen, nuori aikuinen mutta pian aikuinen nainen
Niinalla on kuvassa lisäosan mukana tuleet paita (ja muistaakseni) farkutkin. Itse tykkään mielettömästi varsinkin tuosta paidasta.

Niina tosiaan alottaa uransa pohjilta, Sairaala-apulaisen arkeen tuskin kuuluu mitään kovin jännää ;)
Tosiaan itselläni on tullut esille muutamia pieniä bugeja jo mutta ne eivät vielä ole kovin kummoisesti peliäni haitannut. Koska Niina ei heti päässyt töihin käsiksi kävin hoitamassa yhden päivän Cassun töissä.

Tosiaan työpäivän päättyttyä tulee tämmöinen yhteen vetolappunen, tässä Cassu sai juuri ylennyksen etsiväksi päivän päätteeksi
Samat asiat voit vielä kerrata ns syötteestä kotitontilla halutessa ;)
Cassandra tosiaan sai siis palkinnoksi mm sellin osia :D En toistaiseksi ole itse keksinyt niille mitään kummempaa käyttöä pelissä, lähinnä omalla tontilla, joten ne ovat perheen tavaravarastossa.

Aamulla tosiaan ennen töihin lähtöä sinulta kysytään haluatko lähteä mukaan aktiiviselle uralle,
Ja jos taloudessa on kaksi aktiivista uraa, niin voit valita kumpaa lähdet seuraamaan. Tai voit laittaqa vaikka kaikki menemään yksin töihin. Itse kokeilin yhtenä päivänä lähteä Cassandran mukaan. Joten ensin kun tuli Niinan vuoro lähteä töihin lähetin hänet vain yksin ja hyppäsin Cassun mukaan. Helppoa kuin heinän teko :D

Ensimmäistä kertaa tontille saapuessa tuli siis tämmöinen
Niina sairaalan edessä
Itse säikähdin ensin, että apua tämähän on hirvean iso tontti. Ja kyllä jos et osaa pausetella peliä niin et työpäivän aikana varmaan kerkiä paljon tekemään. Sama homma tahtoi olla myös vikana poliisilaitoksella. Mutta aika nopeasti näillä tonteilla oppii sitten pelaamaan. Töissä käynti tosiaan tuo mukavan uuden pikku tuulahduksen normaaliin pelaamiseen.

Sairaalan pohjapiirros
Vasemmassa yläkulmassa on tämmöinen tehtävämittari, jonka tehtäviä tekemällä työ päivä sujuu aina ns paremmin
Eli tämä on tosiaan tyyliin sama kun treffeillä, tasot pronssi, hopea ja kulta. Mitä paremmin työ päivät menevät sitä nopeammin tulee ylennyksiä. Itselläni olen yleensä aina saanut työpäivän vähintään pronssille. Joten uskon, että aktiivisilla urilla voi halutessaan aika nopeastikin kiivetä uran huipulle.

Ainakaan minulla sairaalassa ei kauheasti työtovereita ollut. Ja pomo itse hoiti vastaanottotiskiä :D
Sairaalasta löytyy pieni taukotila jossa on välipalaautomaatti ja kahvinkeitin. Automaatista sai ainakin voileivän, muffinsin ja kaksi jotain muuta juttua. Mutta ne tosiaan maksavat :)
Potilaissa on silloin tällöin myös tuttuja. Tämä nuori neiti on nimittäin Jasmin Goottila, Januksen ja Johannan kuopus, eli Cassun pikku sisko.
Alkuun työt eivät ole kummoisia, viet potilaille ruokaa...
...siivoat...
... Ja tutkit koneelta lääketieteellisiä julkaisuja
Alkuun tosiaan urasi tuntuu tylsältä. Ei mitään toimintaa vaan kahvinkeittoa ja potilaiden kanssa rupattelua. Itse käytin tätä aikaa hyväksi myös siihen, että tutustuin työkavereihini. Heidän kanssaan voi mm juoruta työpaikan romansseista, valittaa töistä, kysyä palkasta tai vain jutella työstä.

Samaan aikaan kun Niina on töissä, niin Cassu on omalla aktiivisella urallaan töissä niinkuin ns normaaleissa töissä 
Tarkkasilmäisimmät huomaavat varmasti, että Cassandra on alusvaatteisillaan. Tämä on juurikin yksi bugeista joka minulla esiintyy. Cassandralla on välillä ihan ihme vaatteita tuolla työpaikallaan. Eivät sinäänsä haittaa pelaamista mutta kyllä se on vähän huvittavaa nähdä nainen ratkomassa rikoksia vaikkapa pikaruokala suikassa, mustassa t-paidassa ja farkuissa....

Niinan ensimmäinen työpäivä meni ihan kivasti. 
Niina tosiaan oli lähellä syntymäpäiviään ja eräänä iltana kun hän tuli kotiin oli Cassu järjestänyt pienen yllärin rakkaallensa.

Hyvää syntymäpäivää sinulle babe! Hyvää syntymäpäivää!
Aikuinen Niina. Hillitsin tosiaan hänen tyylinsä vähän äin lisääntyessä ja jos vaikka tyyli olisi uskottavampi tulevalle lääkärille
Itse aloitan jokaisen työpäivän kahvilla ja pomon tervehtimisellä vaikkei niin käsketäkkään :D
Tosiaan alkuun potilaan voi hoitaa tai tutkia, lisää vaihto ehtoja avautuu ylennysten myötä

Vaihtoehtoja erilaisiin tutkimuksiin tulee taitojen kartuessa lisää. 
Hoitomuotoja ei ollut mitenkään kovin paljon alkuun :D
Mutta kun jaksaa ahkerasti tehdä niitä pikku töitäkin mitä käsketään se kantaa hedelmää...

Nimittäin ylennykseen
Seuraavana päivänä jännittynyt Niina pääsikin tutkimaan ensimmäisen potilaansa
Ylennyksen myötä vaihtoehtoja tuli tosiaan lisää potilaan tutkimiseen
Noista sydämistä vielä. Kun potilaan pään päällä on sininen sydän se tarkoittaa, ettei hänellä ole vielä diagnoosia, mutta kun sydän on punainen, se tarkkoittaa, että potilas on diagnosoitu ja hänet voi hoitaa.

Näkyykö tähtiä.... Silmien tutkimusta
Hmmm pientä lämpöä vai ei, kas siinä pulma
Jahas selvä tuulitunnelli täällä...
Lopuksi otin vielä potilaalta näytteen
Tosiaan tutkimukset voivat myös mennä pieleen, jolloin ne pitää tehdä uudestaan. Itselläni tälle potilaalle kaikki sattuivat nyt onnistumaan.

Kun näyte on onnistuneesti otettu se käydää analysoimassa....
Ja näitä kannattaa pitää tarkasti aina töissä silmällä. Saat näistä ilmoituksista aina välillä hyvääkin tietoa
Mutta tärkeintä on muistaa, että tämäkin on ryhmätyötä
Itse en tiedä mikä oli mutta en pystynyt siirtämään potilastapuksia. Syynä oli se, että lääkäri oli joko vapaalla tai se kerkesi itse käydä ottamassa ja diagnosoimassa potilaat. Jos joku ymmärtää miten toi siirrä potilastapaus toimii kertokaa mullekin :D

Kotona olikin anoppi käymässä. Ihanaa muuten, että kysyessä töistä naiset saattavat kertoa totuuden mukaisesti olevansa kotiäitejä
Kun Niina kävi moikkaamassa omaa äitinsä, hän törmäsi yhteen potilaaseensa....
Harmillista sinäänsä tosiaan, että näitä potilaita kävelee vastaan naapurustossa vaikka olet jättänyt ne sänkyyn työpäivän päätteeksi :D Mutta ilmeisesti työpaikat ovat ns "ajattomia" paikkoja, joten nämä naapurustossa seikkailevat potilaat eivät välttämättä edes muista olevansa sairaita.

Halutessasi voit jatkaa (tai lähteä aikaisemmin) tösitä klikatessasi tuota "kello" kuvaketta tuossa tehdävä listassa
Silloin tällöin saattaa saada myös palkanlisäksi ylimääräisen vapaapäivän
Kotona odottikin melkoinen yllätys kun Cassu päätti kosia rakastaan
Ja totta kai Niina suostui kihloihin... Mutta aikuisella naisella alkaa olemaan mielessä muukin kuin ura...
Näin on ensimmäinen "osa" lääkäri pelistäni julkaistu.  Täytyy sanoa, että itse pystyi yllättävänkin saumattomasti yhdistään nuo aktiiviset urat ja perheen arjen keskenään. Ainakin näin ihan aikuisten kanssa. Urat tuovat oman mielenkiintoisen lisänsä, mutta aika nopeasti ne ovat ns samojen asioiden toistoa. Itse kyllä tykkkäsin ihan lääkärin urasta. Mutta tulette kuulemaan urasta myös lisää jatkossa.

Ensi kokeilujen perusteella antaisin uralle  arvosanaksi:  ♦ ♦ ♦ ♦ (4/5)

Mutta jatkoa odotellessa ja simmailkaa ahkerasti, Cherrysama

3 kommenttia:

 1. Huu, tosi jännää lukee sims 4 aiheista blogia, ku ite en tuu saamaan sitä piiitkään aikaan :D Ainaki nyt nään mitä nelonen pitää sisällään.

  Terhakaiset! Tulee vaa hirvee nostalgia sims 2 ajoista, jolloin pelasin jatkuvasti Terhakaisilla :D Tietty nää siskoset löytyy kolmosestaki (oisko ollu Barnacle Bayssa?), mut siellä en oo niihi kauheesti tutustunu. Tosi jees kuitenki, et EA on lykänny samoja hahmoja noihi peleihi :D

  Niina on PAAALJON paremman näkönen nelosessa ku kolosessa!! Ku kolosessa sillä on semmonen järkyttävä kirkkaanpinkki huulipuna :D

  http://i776.photobucket.com/albums/yy50/bella_gloom/random%20simmy%20screenies/Screenshot-568.jpg

  ^ Tossa siis kuva Terhakaisten siskoksista kolosessa, jos et oo niihin törmänny :D

  Herranjuma toi paita on sikasöpö!! : D

  "Älä edes yritä" mitääh? :D Mikä toi on? Tulee vaan mieleen et se ois kirja tai taideteos

  Toi töissäkäynti näyttää tosi kivalta :0 Ite en oo koskaan pelannu kolmosen unelmaduunia, joten vähä hankalaa verrata siihen : D

  Aww Cassu ja Niina on herttasia! : D Vaikka Niina näyttää tossa kuvassa ihan apinalta, ku se puhaltaa kynttilöitä kakusta xD

  Uu noi Niinan uudet hiukset sopii sille tosi hyvin! Me gusta!

  Tossa kuvassa, jossa näkyy mitä potilaalle voi tehdä, nii pisti silmään se et potilaan voi pyytää poistumaan! Jotenki julmaa :D

  ....... Laamalentsurokote? :DD Mitääää? Ihanat nimet on EA taas keksiny! :D

  Ilmeisesti potilaan pää on tyhjää täynnä, jos valo tulee noinkin kirkkaasti toisesta korvasta ulos.... :D

  Aws, toi loppu ku Cassu kosii Niinaa :3

  Hei tosi kiva postaus! : D Uutena lukijana tykkäsin kovasti ja aijon jatkaa tän blogin seuraamista jatkossakin! Pitää myös tietty lukea noi vanhat postaukset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta vastauksesta Stazzie. Itselläni Terhakaiset oli myös yksi lempiperheitä Sims 2 aikaan. ja tykkään todella paljon siitä, että EA pitää näitä ns vanhoja/alkuperäisiä perheitä mukana pelissä.

   Ja itse en ole varma mikä tuo älä edes yritä oli/on en kerennyt sitä niin hyvin tutkimaan. Töissä käynti on yllättävän mukavaa, totta kai se alkaa pian ns toistamaan itseänsä mutta siinä on silti se uutuuden viehätyksensä.

   Ja olen vähän samaa mieltä osa noista Sims 4 animaatioista (kuten juuri toi kakkukynttilä puhallus) saa simit näyttämään.... no hyvin omalaatuisilta.

   Itseäni huvitti kanssa tuo, että jos haluat ns äkkiä saada potkut annat vaan potilaille diagnooseja heikosti tai lähetät kotiin. Itse olen niin tunnollinen etten kehtaa lähetää niitä kotiin tutkimatta :D

   Ja olen aina tykkännyt tuosta EA huumorista noiden nimien suhteen.

   Kiitos vielä paljon kommentistasi ja kiva kuulla että tykkäsit blogista :)

   Poista
 2. Vähän huvitti pelatessani aktiivisena sairaalassa, kun potilaaksi tuli Niina Terhakainen.. :D
  Mikähän tossa potilastapauksen siirtämisessä on..? Oon ite aina potilaan tutkimisen jälkeen klikannut sitä lääkäriä (joka itsellä lymyilee aina siinä huoneessa jossa on tietokone ja näytteen analysointikoneet) ja onnistunut aina sille siirtään potilastapaukset, hmm :o
  Ihana loppu oli! :)

  VastaaPoista