perjantai 3. huhtikuuta 2015

The Sims 4: Duunipäivä - Ensi askeleet

Viimein se on täällä, ei se ei ollut aprillipila vaikka The Sims 4 ensimmäinen lisäosa - Duunipäivä ilmestyi meillä Suomessa juuri tuona päivänä. Olen tosiaan lupautunut tekemään tämän viikonlopun aikana postauksen lääkärin urasta, joka voitti äänestyksen, mutta tässä muutamia ensi kuvia (ja tunnelmia) 1.4 päivältä jolloin pikaisesti testailin peliä.


Tosiaan kerkesin vain hiukan pelailla Keskiviikkona töiden jälkeen, enkä niinkään keskittynyt ajatukseen, että postaisin yhtään mitään, mutta toisin kävi. Heti alkuun haluan sanoa, että jos olette kiinnostuneet lisäosasta kannattaa katsasta Kakira1:sen youtube kanava, hän oli postannut pari videota ja ilmeisesti postaa myös lisää. Kanavalle pääset tästä. Sekä toisena vaihtoehtona minullekin täysin uusi sims blogi, jota kirjoittaa Adda. Blogin nimi on Ohjelmointivirhe ja ainakin itse tykkäsin blogin sisällöstä. Addan blogiin pääset tästä.

Tavallaan olen jo niin kiintynyt pelini simeihin, etten halunnut kokeilua varten lähteä tekemään TAAS uutta perhettä, joten päätin, että ottaisin lääkärin uraan sitten jonkun valmiin perheen/sukuni. Mutta koska duunipäivässä tulee mahdollisuus luoda Alieneita ihan CAS-tilassa, katsastin sitä käyttää nopesta nuo olennot sekä uudet jutut CAS-tilasta.

Valitettavasti Alieneille ei ole kuin 2 asuvaihto ehtoa.... Joka kategoriassa
Olin positiivisesti yllättynyt, ettei Alieneiden tarvitse enää olla vain vihreitä
Tosiaan alien ihot ovat vain valittavissa alieneille, mutta voit saada ne simille hyvällä onnella raskauden kautta. Eli sims voi saada lapsen jolla on alien iho mutta lapsi ei ole alien :D

Myös silmiä on muutamakin vaihtoehdot. Ja ne olivat hienoja
Kuten näette silmiin on panostettu
Mutta vaikka alienit ovatkin siistejä muutamia pettymyksiä tuli. Kaljuus... Alienit eivät voi enää saada hiuksia tai partaa. Toisaalta ymmärrettävää, mutta toisaalta harmi. Samoin suipot korvat ovat VAIN alienien oikeus. Eli saamme unohtaa Legolas tai Arwen simit toistaiseksi. Itse en oikeastaan koskaan ole kiinnostunut näistä veijareista, mutta aion jossain vaiheessa kokeilun kannalta tehdä alienin. Muuten nämä kaverit ovat melko samanlaisia CAS:ssa kuin tavan simitkin. Ei siis mitään hienoja alien tavotteita tai luonteen piirteita.

Muutama sana CAS- tilan uusista vaatteista. Uusia vaatteita ja hiuksia (ja muuta krääsää) tuli ihan kivasti. Harmi, että kaikki meikit olivat ns alien meikkejä (tai todella rock/punk/freak simin) käyttöön oikeastaan. Hiuksista itse tykkäilin, mutta osa hiuksista ei toimi kaikissa väreissä niin hyvin. Esim afromainen kampaus on hyvä esimerkki. Sen tarkemmin en esittele uusia vaatteita ja muita, niitä vilahtelee kuvissa yms.

Lisäosan alun infot
Tosiaan uusi naapurusto on nimeltään Magnolia Promenade
Mutta suruksemme siellä on VAIN 4 tonttia
Onneksi halutessaan tontit voi rakentaa täysin uusiksi tai voit vain asua täällä. Silti tämä oli pienoinen pettymys. Itse olen jotenkin vieläkin niin tottunut TS 3 isoihin maailmoihin, että on jotenkin todella vaikea tottua näihin pieniin. Mutta näiden ansiosta peli tosiaan toimii nopeammin. Itse kun en oikein tykkää "purkaa" valita taloja vaan haluaisin ns säilyttää alkuperäiset naapurustot sellaisena kuin ne ovat.

Mutta voimme rakentaa omia myymälöitä mihin naapurustoon tahansa :)

Tosiaan olen jo jonkin aikaa pelannut Goottiloilla. Kyllä rakastan pelata valmisperheillä paljon. Tässäpä muutama kuvanen Goottiloiden suvusta ja pieni nopea selitys mitä on tapahtunut.


Perheeseen siis kuuluvat Janus ja Johonna Goottila. Ja heidän lapsensa esikoinen Cassandra, Aleksanteri, Thomas ja uusin tulokas pikkuinen Jasmin tyttö. Mutta kuten näette sukuuusta Thomas ei ole Januksen poika... Ja kaikki varmaan arvaavat kenen se on.

Kyllä Thomaksen isä on Toni Lorula
Tosiaan Johanna tosiaan on nykyään täysipäiväinen kotivaimo. Janus on ainut joka käy töissä. Cassandra on kehittänyt pienen ihastuksen Toniin, jonka pikku salaisuudesta hän ei tiedä. Voin sanoa, että tämä perhe on aina ollut lempi perheitäni mutta kerrankin päätin tehdä Cassandralle täysin erilaisen tarinan vaikka se alkaakin samalla tavalla ;)

Oman liikkeen voi tosiaan ostaa ainakin kännykän kautta.

Ja tämä muistikirja osottautui todella käteväski ainakin poliisin uralla. Ja puhelimesta sen tosiaan löydät täältä
Ja nyt voit kuvatakin kännykälläsi.

Uudet taidothan siis ovat Leipominen ja Valokuvaus. Itse real harrastelija valokuvaajana olin innoissani tästä taidosta. Minusta on oikeastaan hyvä etteivät kehittelijät tunkeneet meille esim 10 uutta taitoa, sillä aivan varmasti näiden tutkimisessa + urien läpi käymiseen menee aikaa.

Koska Johannalla ei ole muuta kuin aikaa lasten ollessa koulussa ja Jasminin nukkuessa hän kehitti itselleen pienen harrastuksen.

But first.... Let's take a SELFIE!
Voit tosiaan aloittaa harrastuksen ihan vaikka vain puhelimella. Sillä samat filtterit ja ns toiminnot, kuvan kääntämisestä ja zoomauksesta yms tulevat mahdollisiksi. Ainoa ero on käsittääkseni kuvien laatu ja oikean kameran hankkiessa voit muuttaa myös kuvan kokoa.

Tälläisen kuvan lopulta päädyyin nappaamaan. Täydellinen profiilikuva Simsbook:iin.
Otetut kuvat löytyvät tosiaan simin laukusta/repusta. Ja saman kokoiset kuvat menevät ns päällekkäin.
Kuvat voit vapaasti laittaa seinälle ja niissä on erilaisia vaihtoehtoja.
Mikä parasta. voit muuttaa suodatinta myös kuvan oton jälkeen. Tuo tee kopio toimii käsittääkseni itse kirjoitetuille kirjoille myös mutta henk.koht en osannut/löytänyt tapaa vielä miten se tehdään. Mutta tämä on hyvä tietää jos esim haluat perustaa jonkinlaisen pienen kirja putiikin ja et halua myödä ns ensimmäistä painosta :)

Kuva kehistettynä. Laadullisesti kuvat ovat omaan silmään ainakin ihan mukavia.
Tosiaan pelailin peliä eteen päin, jotta sain kasvatettu Cassandran nuoreksi aikuiseksi. No nainen sai lapsikammoisen luonteen piirteen. (Tosiaan itse käytän tätä generaattoria nykyään arpoakseni simien piirteet yms) Joten alkuperäiset suunitelmani muuttuivat tässä vaiheessa radikaalisti. Mutta Toni tulisi tarpeeseen varmasti jossain vaiheessa.

Nuori aikuinen Cassandrani, joka muutti Oasis Springsiin
Tosiaan tässä vaiheessa jätin ns alkuperäiset Goottilat oman onnensa nojaan ja vaihdoin pelattavan talouteni Cassandraan. Cassulla on muuten yhdet pelin uudet hiukset ja paita joista tykkään paljon :)

Toni pysyy edelleen mukana kuvioissa. Taustalla teini-ikäinen Aleksanteri
Toni ja Cassandra tosiaan aloittivat kevyen flirttailun ja kiusoittelun. Mutta parin päivän päästä kohtalo (jonka nimi on Cherrysama) päätti puuttua peliin.

Toni jäi kiinni poikansa äidille kevytkenkäisyydestä. Samalla myös Cassandra sai tietää miehen oikean luonteen  (onneksi ennen häitä)
Äidin ja tyttären välit kärsivät tästä hiukan, mutta Cassu on aina ollut äidin tyttö, joten välit korjaantuvat varmasti omalla painollaan. Mutta kukapa olisi uskonut, että Cassu löytäisi onnensa parhaan ystävänsä luolta, joka myös oli Tonin huijaama.

Niina Terhakaisesta nimittäin... Tämä on pelini ensimmäinen naispari
En tiedä mikä siinä on mutta Niina on aina peleissäni päättynyt jossain vaiheessa elämäänsä yhteen naisen kanssa :D Cassu ja Niina muuttivat pienen seurustelun jälkeen yhteen.

Aktiivisia uria on siis 3 Lääkäri, Rikosetsivä ja Tieteilijä
Itse tykkään tästä, että nyt voit ns jaotella nuo tavalliset ja aktiiviset urat halutessasi
Ja nyt kaikki varmaan ajattelevat, että voi ei me seuraamme Cassandraa lääkärinä....

Mutta Cassusta tuli Rikosetsivä jotta voin testata ns kahta aktiivista uraa samassa taloudessa
Tosiaan lääkäri postauksen tähtenä tulee toimimaan Niina Terhakainen. Mutta postaus ei tule olemaan ns tarka kuvaus siitä urasta VAAN testaan miten pelin ns oikea pelaaminen toimii aktiivisten urien rinnalla. Mutta postauksessa keskitymme pääsiasiallisesti Lääkärin uraan.

Näihin kuviin ja tunnelmiin. Simmatkaa kivasti, Cherrysama

4 kommenttia:

 1. Heh, oli pakko tulla kattoon, että mistä täältä kautta tullut sivun katseluja :)
  Mutta tämä oli tosi kattava postaus! Valokuvaus ja alienit vaikuttaa mielenkiintosilta, pitäiskin tutkia lähemmin, kun en vielä ole ehtinyt edes vilkaisemaan... :D Alienien silmät näyttää kyllä hienoilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että eksyit pyörähtämään täällä. Tosiaan tuossa pari päivää sitten itse sattui pyörähtämään sinun blogissasi ja olin ihan innoissani siitä :D Ja noi alien silmät on kyllä hienoja.

   Poista
  2. Kiva kuulla myös! :) Liityin tosiaan lukijaksikin tollon viimeks, ei oo meinaan vielä liikaa näitä Sims 4-blogeja! :)

   Poista
 2. Oikeastaan aleksanterilla on myös eri isä kuin isosiskollaan. Huomasin sen sattumalta. Mitään käryä, kuka se on koska olen ollut laiskalla tuulella enkä ole jaksanut muuta tehdä kun lukea :)

  VastaaPoista