tiistai 15. elokuuta 2017

100 vauvaa | Osa: 1

Muistan kuinka joskus aikoinaan lupasin itselleni, että jos Sims 4 tulee taaperot, aloitan 100 vauvaa haasteen. Suomennetut sännöt löytyvät täältä ja alkuperäiset täältä. Ja no taaperot tulivat, mutta en vielä aloittanut silloin, koska koneeni oli rikki. Kumminkin muutama viikko sitten törmäsin Shinyn youtube-kanavaan ja haasteeseen ja nyt saatuani uuden koneen päätin itsekin aloittaa siis haasteen.
Itse pelaan haastetta niin alien- kuin myös vampyyrikannustimella, koska omistan molemmat pelit. Haasteen kirjoitus muoto hakee vielä muotoaan, joten en tiedä tuleeko siitä enemmän vain humorisesti höystettyä päivittelyä vai tuleeko mukaan myös hiukan tarinamaisuutta. Mutta joka tapauksessa postaukset yleensä kertovat, jollain lailla oman haasteeni etenemisestä.

Mutta on aika esitellä kantaäitimme. Tarkemmin ottaen säännöissä puhutaan yleensä Matriarkasta. Matriakan tulee olla nuori aikuinen, joka voi tulla raskaaksi.

Matriarkamme Nella Salmo
 Olin joskus aikoinaan tehnyt Nellan ihan vain ajankuluksi ja odottelemaan galleriaan, joten nyt minulla oli loistava tilaisuus käyttää häntä.

Nellan tavoite ja piirteet
Muutin Nellan Willow Creekiin. Olisin voinut muuttaa hänet mihin tahansa naapurustoon mutta olen erityisen kiintynyt Virranvarsi tontiin, jota myös käsittääkseni Shiny käytti alkuun, joten päätin aloittaa sieltä minäkin.

Talo ei kokenut alkuun kovin suuria muutoksia
No niin nyt pitäisi sitten etsiä ensimmäisen lapsen isä. Joten päätin matkustaa ensitöikseni, jonnekin etsimään hyviä (tai vähemmän hyviä) miehiä.

Huomasin samalla, että Sim voi tehdä vapaaehtoistoimintaa. 
Koska olen ollut pitkään ilman peliä ja myös vampyyrit ovat uusi juttu minulle, päätin käydä pikaisesti katsastamassa hiukan, millainen naapurusto tuo Forgotten Hollow on.

Ainakin päivällä paikka tuntui olevan aika kuollut
Mutta jossain vaiheessa muutamia miehiä käveli ohitse
Kävin moikkaamassa kaikki mahdolliset "luovuttajat" ja päätin yrittää saada ensimmäiseksi koukkuuni Janus Goottilan. Niinpä kutsuin hänet kotiini, mutta samaan aikaan sinne päättivät pyrähtää myös rakkaat naapurini heldelmäkakkunsa kanssa.

Janus ei selvästikkään nauti olostaan
Vielä vähemmän hän innostui siitä, että Nella yritti flirttailla hänelle kaikkien edessä
No ei mennyt ihan putkeen Januksen iskeminen, joten Nella päätti nukkua yön ja miettiä uudenlaista lähestymistekniikkaan. Ja seuraavana aamuna hän kutsuikin miehen uudestaan kylään.

Nellan salainen ase, punaiset pitsialusvaateet
Yllättävää kyllä ne toimivat, kenties Johanna käyttää samanlaisia?
Mutta ennenkuin pääsin läheisiin tunnelmiin, niin Janus alkoi taas hannaamaan vastaan ja lähtikin sitten kiukkuisena kotiin. No Nella päätti varulta lämmitellä jo ehdokas numero kakkosta. Haasteessa on nimittäin erittäin hyvä pitää varalla kokoajan miehiä.

Ehdokas numero kaksi Khaled El Majbouri, joka sai osakseen valokuva tulvan Nellan kännykästä
Mutta pian alettiinkin esittelemään kuvien paikkoja livenä ja Khaled tykkäsi
Pian Nellan ja Klaledin suhde oli siinä vaiheessa, että saatettiin yrittää vauvaa.

Ja kyllähän se suostui
Ja raskaustesti paljasti, että olimme hyvin raskaana, joten haasteen eka lapsi olisi tulossa
Raskauksien välisen ajan päätin yrittää aina käyttää niin rahan kuin sopivien miehien metsästämiseen. Mutta kauas ei miehiä tarvinnut lähteä etsimään kun pian soi ovikello.

Hieman kalpea herrasmies tuli tervehtimään meitä. Ja meillehän mies kuin mies kelpaa
Tosin kauan herra ei viihtynyt kanssamme, vaan lähti sitten pois talosta. Olimme varmaankin liian tylsää seuraa. Joten Nella suuntasi nukkumaan.

Aamulla Nella yllätti itsensäkin erinomaisella ruualla. Ilmeestä päätellen neiti ei siltikään ollut tyytyväinen
Pian kutsuttiinkin Janus käymään ja lämmittelyä jatkettiin ja nyt mies alkaa näyttämään vihreää valoa huomiollemme
Lopulliseen koukkuun Janus varmistettiin pikkuisella suudelmalla
Odotellessani lapsen syntymää kasvatin lähinnä maalaustaitoa ja kävin hiukan etsimässä kerättäviä, jota saisin rahaa. Siinä sivussa moikkailin miehiä, joita käveli naapurustossa kotimme ohitse. Seuraavan lapsen isäksi halutiin Janus, joten uuden luovuttajan koukuttaminen olisi aloitettava nopeasti.

Eräänä yönä Nella päätti sitten alkaa synnyttämään viimein (ja raukka oli vielä sairas)
Sairaalaan päästyämme KENELLÄKÄÄN ei näyttänyt olevan kiire : D
Mutta viimein syntyi vauva nro 1: Aputsiaq Salmo
Nimistä sen verran, että en ottanut mitään tiettyä teemaa tai mitään vaan teen niiden kanssa samoin kuin kaiken muunkin. Arvon ne. Kyseisen arpomis koneen mukaan Aputsiaq tarkoitti muistaakseni Lumihiutaletta.

Kun pääsimme pojan kanssa kotiin siellä olivatkin vieraani, jota sinne olin jättänyt. Toinen vieraista viihtyi vallan mainiosti aamuun asti ja kyllä hän oli mies. Mutta sänkyyn asti herra ei päässyt (vielä)

Akito otti hyvin Nellan lähentellyt
Kumminkin auringon noustessa Akito KIRJAIMELLISESTI katosi savuna ilmaan. Olin hiukan yllättynyt tässä vaiheessa tajutessani, että kyseessä oli vampyyri.

Mutta ei auta, naisen täytyy tehdä mitä naisen täytyy. Joten eikun soittoa Januksella ja seuraavaa pullaa uuniin (Ainakin toivottavasti)

Vastuullisen äidin tavoin Nella päätti suojella lapsensa silmiä ja meni pelehtimään kaappiin
Ja vessaan juostuani varmistui se, että myös Januksesta tulee osa haastettamme
Tässä vaiheessa mietin sitä, että voisin jopa hiukan vaikeuttaa haastetta sillä, ettei raskaustestiä saisi käyttää. Mutta koska haasteen ideana on saada monia lapsia nopeasti, päätin luopua siitä. Edelleen minua harmittaa se, että Simit tulevat aivan liian helposti aina raskaaksi.

Kiusallinen kohtaaminen, tuorein luovuttaja ja mahdollinen luovuttaja nro 3
Naapurit varmaan arvostavat sitä, että Nellan luona ravaa miestä jos toista
Pian tulikin ilmoitus, että saisin ikäännyttää Apun
Apusta tuli näin ollen myös ensimmäinen taapero Sims 4 pelissäni. Voin sanoa tähän väliin, että iso plussa tekijöille siitä, miten ne on toteutettu ja vielä isompi siitä, että ne ovat ilmaisia. Aiemmin en ihan niin paljon pitänyt niistä, mutta nyt juttu on aivan toinen.

Tässä välissä muistin myös, että säännöissä sanottiin, että jos muuttaa tontille, jossa ei ole piirteitä ne saa halutessaan valita, mutta pitää muistaa, ettei niitä saa muuttaa myöhemmin. Joten kuten kaiken. Arvoin nekin. Käytin tätä generaattoria, jota käytän myös simien piirteitä ja tavoitteita arpoeassani.

Piirteiksi tulivat nämä.
Apun taapero piirre oli Hupsu
Apusta kasvoi toistaiseksi aika suloinen poika
Vaikka toisinaan tuoreenäidin hermot ovat kovilla
Pian tämän jälkeen tuli ilmoitus, että Nella synnyttää. Ja siitä alkoikin kaaos, joka oikeasti sai minut miettimään hetkellisesti haasteen lopettamista tai ainakin uutta taktiikkaa. Janus nimittäin luovutti meille kaksostytöt. Signý ja Domitia Salmo.

Nämä tytöt osottautuivat niin hankaliksi, että oli hermoromahduksen partaalla. Ja sen takia unohdin ottaa kuvia hoitaessani Nellaa siihen kuntoon, että pystyi hoitamaan lapsiaan. Alkuun olisi ehkä kannattanut hoitaa Apun taapero ikä pois alta. Kumminkin selvisin jotenkin siitä ja viimein tuli ilmoitus, että saan kasvattaa myös tytöt taaperoiksi.

Signýstäkin tuli hupsu
Domitiasta taas tuli hurmuri
Ja näin minulla on nyt vastuullani KOLMEN taaperon hommaaminen siihen kuntoon, että voin ikäännyttää ne (ellei aika lopu kesken). Joka tarkoittaa sitä, että kaikki taapero taidot pitää saada tasolle 3 ennekuin saan ikäännyttää heidät.

Loppuun vielä kuva näistä ihanuuksista. Apu, keskellä Domitia ja lyhyt tukkainen tyttö Signý
Joten näin... Nyt olen haasteeni aloittanut ja yritän räpiköidä sen lävitse. Aina silloin tällöin tosiaan kerron edistymisestäni.

Seuraavaan osaan!

1 kommentti:

  1. Ihanaa alotit tän haasteen...tämä on todella kiva :)! Tein tätä itekki aikoinaan kolmosella ja hauskaa oli.

    VastaaPoista