keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Esittelyssä: Sims 3 sosiaaliset toiminnat

Elikkäs varmasti moni pelinsä päivittänyt huomasi, että päivityksen 1.31 mukana peliin tulivat superstaran myötä tulevat sosiaaliset toiminnot. Lisäksi Sims 3 virallisten sivujen ns. oma seinä oli kokenut aikamoisen muutoksen joitakin päiviä ennen päivitystä. Nyt tässä blogi kirjoituksessa esittelen hiukan mitä nämä sosiaaliset toiminnot oikeastaa toivat peliimme.

Aloitetaan ihan sims 3 virallisten sivujen omasta seinästä.
Kieltämättä sivut olivat koneneet aikamoisen muutoksen... Mieleen tuli heti ensimmäisenä Facebook, sillä mukana olivat tykkäs toiminto ja tilapäivitykset.
Moni varmasti alkoi heti ajatella tämän jälkeen omia yksityisasetuksiaan, ettei halua kaikkea paljastaa kaikille. Onneksi tämäkin on jollain tasolla otettu kiitettävästi huomioon ja omat sivut ja sieltä oma tili ja tila- ja yksityisasetukset kohdasta pääsi muokkailemaan mitä näkyy ja kenelle.


Seuraavaksi olikin vuorossa pelin aukaisu ja kauhulla kurkistaminen sinne, että mitenkä nämä sosiaaliset toiminnot tulevat vaikuttamaan pelaamiseemme.

Positiivinen yllätys itselleni oli se, että jos oli alku käynnistyksessä unohtunut kirjautua omilla tunnuksilla sivuille pystyi sen vielä tekemään ennen kuin meni pelaamaan. Kirjautuminen ei ainakaan itselläni vienyt kuin korkeintaan minuutin verran.
Jos unohdit kirjata itsesi sisälle ei hätää sinun ei tarvitse taas käynnistää peliä uusiksi vaan voit tehdä sen ennen kuin jatkat tallennuksesta jolla haluat pelata.
Tulevaisuutta saattaa helpottaa rastimalla kohdan pidä aina kirjaantuneena
Ja näin olet kirjautunut sims 3 pelaajaprofiilillasi. Sosiaaliset toiminnat odottavat sinua
Heti kun tallennus oli latautunut ensimmäinen ajatukseni oli voi ei. Näkyykö tuo "chat" toiminto tuossa koko ajan. Niin sanotussa vapaassa pelaamisessa tuo tuskin itseäni haittaa mutta mietin asioita jo valmiiksi tarinani kannalta. Olisi kurjaa, jos kesken tärkeän kuvan otan ruuttuun pomppaisi vaikkapa viesti ystävältäni Varamieheltä, että Töttörröö
Onneksi chat toiminnon voi myös piilottaa niin tuonne sivuun kuin myös kokonaan pois käytöstä.
Mitenkä tuon ärsyttävän laatikon piiloittaminen käy? Onko EA tehnyt siitä kauhean vaikeaa? Vastaus on se on helppoa.

Avaat vain asetukset...
Asetuksista löytyy uusi välilehti nimeltään verkko ja otat vain rastin pois kohdasta kytke verkkoilmoitukset päälle. Lisäksi samaiselta sivulta voit muokata muitakin seinän tietoja.
Esimerkiksi  yksityisasetusten vaihtaminen käy myös tätä kautta ja suojatussa yhteydessä vieläpä, joka on erittäin hyvä juttu.
Mutta katsellaampa nyt niitä uusia sosiaalisia toimintoja. Ovatko ne niin paha juttu miltä ne kuulostavat?
Kolmen pallukan "alta" löytyy kohta Pelaajaprofiili ja seinä
Sieltä alta löydät jälleen kerran muutamia uusia välilehtiä, jotka esittelen tässä nyt nopeasti. Käsittääkseni tänne tulevat myös superstaran mukana tulevat simport toiminnon jutut. Mutta tällä hetkellä välilehtiä on vain viisi, joten emme toivon mukaan joudu käyttämään tulevaisuudessakaan aikaamme tiettyjen juttujen etsimiseen liikaa.

Ensimmäinen sivu on ihan vaan seinä tai niin sanottu etusivu, josta näät omat ja muiden päivitykset. Voit siis kätevästi halutessasi tykkäillä ja kommentoida muiden juttuja pelatessasi.
Seuraava sivu on omat saavutukset/ansiomerkit
Kolmas sivu on ns oma seinä/profiili
Neljäs sivu on ystäväsivusi, jossa näkyvät ystäväsi. Samalta sivulta voit myös kätevästi etsiä ystäviä pelatessasi.
Pystyt suodattelemaan hakujasi jonkin verran halutessasi.
Viides sivu onkin The Sims uutiset
No nyt siis voimme halutessamme jakaa kaikenlaista tarpeellista (tai turhaa, miten kukakin asian ottaa) tietoa muille sims pelaajille, jotka löytyvät ystävälistaltamme. Ja jos haluamme voimme laittaa asetukset niin, että ne menevät myös facebook seinällemme tai omaa Twitteriimme.

Päätin ihan testi mielessä nyt kokeilla miten esimerkiksi tämä muistojen jakaminen nyt toimii. Voi halutessasi jakaa jo olemassa olevan muiston tai aivan uuden. Itselläni sattui sopivasti tilanne, jonka päätin testimielessä jakaa omille ystävälleni jotta saisin esimerkin teille tänne.

Muiston jakaminen alkaa ihan perinteisellä muistokuvan ottamisella kuten normaalistikin
Kun kuva on napattu saat muokata muistoasi mm otsikot, tekstit ja millainen muisto on kuten normaalistikin, jos itse luot muiston
Noin muisto on valmis ja nytvoin julkaista sen. Halutessani voin laittaa sen julkaisuun myös facebookini ja twitteriini. Jos näitä ei ole valittu menee muisto vain pelaajaprofiilini jos niin haluan.
Onneksi peli tajuaa kysyä haluanko jakaa muiston myös profiilissani. Jos haluan jakaa sen vastaan kyllä, mutta jos haluan muiston vain oman pelini muistokirjaan vastaan ei kiitos
Jos päätät jakaa muiston peli kertoo pian onnistuiko se vai ei. Veikkaan,että useimmiten tämän pitäisi kumminkin onnistua.
Hetken päästä muisto näkyy the sims 3:sen virallisilla sivuilla seinälläsi ja ystäväsi voivat kommentoida ja tykkäillä siitä.
Täytyy kyllä myöntää, että itse kuuluin siihen sakkiin, joka ajatteli heti kuullessaan näistä, että voi ei... Kumminkin pienen kokeilun jälkeen nämä ovat omalla tavallaan helppoja ja ihan kiva lisä pelaamiseen. Kumminkin mietin myös sitä käyttäjäryhmää, joka olisi halunnut pitää erillään pelaamisen ja nämä sosiaaliset toiminnot. Osalla tämä on täydellinen taivas ja osalle helvetti.

Alku järkytyksen jälkeen sanon, että osa toiminnoista on ihan kiva lisä, mutta osan taas olisi voinut jättää tekemättä.

Kumminkin oma arvioni kouluarvostellulla on 7. Ihan kiva lisä mutta en nyt usko, että kukaan olisi itkenyt verisiä kyyneliä, jos näitä ei olisi tullutkaan. Helpottaahan tämä yhdeydenpitoa kavereiden kesken mutta toisaalta sen olisi voinut tehdä muullakin ajalla kuin pelatessaan. Uskon, että itselläni tämä ei ainakaan missään super suuressakäytössä tule olemaan, mutta eihän sitä vielä tiedä.

4 kommenttia:

  1. kiva blogi ja muutenki nää postaukset (:
    otitko muuten noi kuvat printscreenil vai millä ? tai siis ku mulla ei itelläni toimi pelissä printscreen-nappi )-:


    oma blogi > vammasimsblogi.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Minä käytän sellaista ohjelmaan mun Gadwin PrintScreen. Totuin siihen aikoinaan jo kakkosen aikaan. Helppo käyttöinen itsestäni ja ihan kiva kun siitä on tuo ilmainenkin versio.

    Ja kiitoksia paljon kehuista :)

    VastaaPoista
  3. Eksyimpäs minäkin tänne, kun huomasin Dwynien kautta, että sinulla on tälläinenkin blogi :)Itse ostin Superstaran vasta hetki sitten ja tuskailin ton laatikon kanssa, tästä postauksesta oli paljon apua onnettomalle, joka ei tahtonut millään saada laatikkoa pois näkyvistä. Kiitos paljon :)Muutenkin tosi kivat sivut, itse kun tykkään seurailla muitakin juttuja, kuin vain tarinoita.

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla että tuosta oli todellakin apua jollekin :D

    VastaaPoista